fredag 27 april 2012

Flytta!

Min pappa blev erbjuden jobb här i Linköping för ett tag sen och hittade en lägenhet på Götgatan, samma gata som både jag och mina systrar bor på. Jag och Christian var och kollade på lägenheten åt pappa och blev helt förälskade. Vi sa att om inte han tar den är vi bra sugna på att ta den själva. Hyran är på gränsen till för hög för oss, men å andra sidan är lägenheten mycket större än den vi bor i nu och har bättre planlösning. Den är 91 kvadratmeter stor och kostar 7500 och det är faktiskt billigt för en så stor lägenhet så nära stan.

Idag fick vi veta att det inte blev något med jobbet och flytten för pappa så vi bestämde oss för att ta lägenheten. Vi har inte skrivit på några papper än men när jag pratade med vår hyresvärden tidigare idag så lät det som att det inte skulle va några problem. Woho!

Inflyttningsdatumet är 1 Juli, alltså om 2 månader, så det blir dubbel hyra. Men! Vår granne under oss sa till oss för bara några dagar sen att han gärna tar över vår lägenhet när vi flyttar så vi ska prata om hur vi gör med den dubbla hyran. Det optimala skulle vara om vi eller hyresvärden hittar nån som kan flytta in i grannens lägenhet 1 Juli för då slipper vi betala något extra alls. Annars blir det väl så att vi och grannen delar på den dubbla hyran, om inte han känner att han har råd att ta den själv.

Vår lägenhet är underbar på många sätt. Den har två balkonger så vi har sol hela dagen och kan skapa ett riktigt bra korsdrag under varma dagar. Vi har hiss i byggnaden vilket är en fördel om man har barnvagn. Dessutom finns det bastu i byggnaden och det är ju en bra bonus. Att flytta ifrån två balkonger och framför allt hissen tar emot lite, men den andra lägenheten har andra fördelar som faktiskt vinner.

Den nya lägenheten är 19 kvadratmeter större, båda sovrummen är större än i den gamla, den har en balkong vilket faktiskt räcker gott och väl, den har öppen spis och ett gigantiskt vardagsrum som nästan är som två vardagsrum, den har badkar vilket är tacksamt när man har barn och den har tapeter i olika färger till skillnad från den vi bor i nu som är helvit.

del 1 av vardagsrummet

Också del 1 av vardagsrummet fast från andra hållet (dvs taget vid matbordet som syns på första bilden)
Del 2 av vardagsrummet
Öppen spis i vardagsrummet
Stora sovrummet
Lilla sovrummet


Köket

köket


Badrummet

1 kommentar:

  1. Fasiken vad kul, Hanna! Lyx med öppen spis i vardagsrummet också! Nu blev jag nästan lite avis :)/Rebecka

    SvaraRadera