torsdag 24 maj 2012

Ansöka förskola

Alldeles nyss klickade jag på en liten knapp som det stod bekräfta på. En ansökan om plats på förskola åt Vilgot har precis skickats iväg.

Vi har varit på två förskolor, som ligger några minuter bort från vårt hem, och hälsat på och tyckte att båda var helt okej. Det är så svårt att avgöra om man tycker att förskolan och personalen verkar vara bra på ett ynka besök. Det enda man kan vara riktigt säker på att man tycker om eller inte, på ett sådant besök, är ju lokalerna.

Vårt förstahandsval blev en förskola som ligger typ 1 minut bort. Smidigt och bra! Jag har hört mycket bra om den förskolan av folk som haft sina barn där och så. Den har tre avdelningar och har, förutom ett stort samlingsrum för alla avdelningar, många bra smårum på varje avdelning. De berättade på besöket att de varje år har en musikal och en bazar bland annat.

Andrahandsvalet är en mycket mindre förskola och har bara en avdelning. Den ligger typ 5 minuter bort, om ens det. De verkar vara ute mycket och har en rätt stor utegård för att ha så få barn vilket alltid är bra.

Det finns en till förskola som ligger ett stenkast från vårt hem, men jag har inte hört mycket bra om den. Förskolan ligger precis vid den supertrafikerade vägen utanför oss och har knappt något gräs på utegården. Utöver den finns det inga fler förskolor som ligger nära vårt hem så tredjehandsvalet fick bli en förskola som ligger en liten promenad bort. Det går att ta bussen dit också, men bussen åker runt en liten omväg så det går nog snabbare att promenera. Den förskolan har vi inte hälsat på, men den är lite större och har kokerska och ser väldigt bra ut när man går förbi. Utegården är stor och bra och förskolan ligger nära flera skogar.

Vi har ansökt om startdatum 19 november, men jag misstänker att det blir senare. Jag hoppas att det finns någon plats ledig. Jag är typ inställd på att han inte kommer få plats på någon av förskolorna. I november finns det väl sällan en ledig plats på en populär förskola. Hoppas, hoppas, hoppas! Skulle han inte få plats förrän några månader senare har Christian föräldradagar kvar att ta ut som tur är.

2 kommentarer:

  1. Lycka till! vi fick besked att vi fick plats på önskad förskola 2 dagar efter att vi skickat in ansökan, helt sjukt snabbt!

    SvaraRadera
  2. Har ni varit & kollat här? Också himla nära er, i Gottfridsberg..
    http://www.linkoping.se/sv/Skola-barnomsorg/Forskoleverksamhet/Vastra/Forskola-och-annan-pedagogisk-verksamhet-i-omrade-Tornhagen-T111/Forskolor-Tornhagen/Astrid/

    SvaraRadera