torsdag 1 december 2011

Loppisdagen

För någon timme sen kom en tjej och köpte vårt soffbord. Egentligen gillar vi det soffbordet, men det har en glasskiva som blir smutsigt två sekunder efter att man har rengjort det. Dessutom halkar glasskivan iväg så fort man nuddar den så att två vassa kanter sticker ut. Det känns inte så barnvänligt. Eller lårvänligt för oss vuxna. Nu kan ju inte Vilgot varken stå eller gå än, men inom en snar framtid kommer han ju göra det och då kan det va skönt att ha ett mer barnsäkert soffbord. Vi har ju också Kevin, varannan helg, som gärna springer omkring och leker.

Eftersom att soffbordet såldes idag åkte vi på second hand-runda i jakt efter ett nytt bord till oss. Det har varit en härlig dag med familjen. Vi är inte så familjiga av oss som många andra nyblivna familjer brukar bli. Vi pratade om det idag och bestämde att vi ska börja umgås och hitta på saker som familj lite oftare. Visserligen tycker vi båda att det är väldigt skönt att kunna gå på fest, umgås med polare eller sådär också. Bara för att man är förälder betyder inte det att man ska ge upp hela sitt förra liv. Jag är faktiskt annat än mamma ju. Vi måste bara hitta en bra balans, så därför har vi bestämt att vi ska åka på second hand en gång i veckan och så ska vi laga mat ihop en gång i veckan.

Vår second hand-runda började på Återvinningen, men där fanns inget soffbord åt oss så därför fortsatte vi till Prio 1 och där hittade vi ett fint soffbord som jag gillade men som Christian var lite tveksam till. Det var ett teakbord i 50-talsstil för 300 kr. Vi tog en funderare och åkte till Ikea för att käka lite lunch så länge. Där hittade vi ett soffbord som vi gärna ville ha, men det kostade 1500 kr och med vår budget var det inte helt okej så vi fick gott låta bli. Däremot fyndade vi fina, lila, skålar för bara 9 kr styck. Det fick bli 6 stycken.


Medan vi åt satt Vilgot
nöjd i babyskyddet (som vi hade i en kundvagn)
Vad är ett besök på Ikea utan en köttbulletallrik


























När vi hade ätit färdigt åkte vi till coop och veckohandlade lite. Jag älskar när det är kampanjer och nedsatt pris. Vi köpte 2 kilo panerad flundra för 89 kr och två stycken flytande margarin för 5 kr styck. Det ni! Vi köpte också en julklapp åt Kevin och en snygg julhelgs-outfit åt Vilgot. Det fanns en jättegullig gung-nyckelpiga åt småbarn som jag blev lite förälskad i, men den kostade 500 kr så vi hade inte riktigt råd med den. Visst är den fin! Med ryggstöd och allt.


























Efter coop åkte vi hem med maten och lämnade Vilgot hos mina systrar. Sen åkte vi till Hjärta till hjärta som öppnar klockan 17 och hittade det vårt bord där. Det kostade 295 kr så vi sparade hela 5 kr eftersom att vi sålde vårt bord för 300 kr. Visserligen köpte vi också en duk, en barnmugg och en adventsljusstake när vi ändå var där så vi sparade kanske inga pengar, men ändå. Det gick ju bara på 45 kr.

När vi kom hem med bordet kändes det inte lika bra som när vi åkte från Hjärta till hjärta. Det passar inte alls in om du frågar mig.. Bordet i sig är jättefint, men det är för högt för soffan och passar inte ihop med soffans form. Christian var inte helt såld heller så nu har jag, efter mycket intensivt letande på blocket, funnit ett svart soffbord med bättre mått för bara 100 kr som vi funderar på att köpa. Då kan vi ju sälja det här fina och kanske gå med vinst. Annars får vi spara det i förrådet tills vi bor större för det är ju väldigt fint om du frågar mig!




1 kommentar:

  1. (okej nu har jag skrivit pinsamt många kommentarer men jag tycker att det är så kul!) Tänkte på det du skrev om att göra saker som famij, vi gör ofta "tråkiga" saker ihop (läs: kolla på teve i soffan haha) men sällan roliga mer planerade grejer, typ slänga ihop en shysst middag eller sticka iväg på second hand eller nått annat heller för den delen. Sånt skedde ju så spontant och per automatik förr och jag har svårt att anpassa mig till att man nu verkligen måste ta sig tid.

    SvaraRadera