måndag 2 januari 2012

Fyra månader

Vilgot blev 4 månader dagen innan nyår. Craaazy! Tiden bara springer iväg. Bjuder på en bild från den dagen. Hans min är så söt!



Han växer och utvecklas i rasande fart. Han har en stark vilja och försöker ofta krypa så fort han ligger ner. Det går väl sisådär, men övning ger ju färdighet.När han har vänt sig till mage putar han upp med rumpan och när inte det tar honom någonstans kör han på flyplanet och sträcker upp huvudet högt. Han är rätt duktig på att greppa saker också, fast han har en bit kvar så jag försöker ge honom saker så att han får öva.

Dagen till ära gav vi honom hans första smakportion. Det blev en isbit med blomkål och lite banan till efterrätt. Jag har hört att man bara ska ge nåt kryddmått i början, mest för att bebisen ska få känna på konsistensen men vi gav hela isbiten. När han tyckte att det tog för lång tid för oss att ge honom nästa sked blev han alldeles ängslig och gnällde över att han ville ha mer så det var ju bara att mata på. Till en början såg han lite skeptisk ut, blomkål var kanske inte det absolut godaste men det gick ner. Han verkar gilla konceptet av att äta fast föda. Trots hans skeptiska miner och grimaser gick det liksom inte att undgå att han tyckte om det. Många tuggor följdes av njutande mmmm. Det var så gulligt!

Dagen efter, vilket var igår, fick han en isbit med broccoli men det var verkligen ingen hit. Han åt bara några skedar och sen fick det vara. Idag provade vi palsternacka och det tyckte han var riktigt gott. I morgon blir det potatis.







1 kommentar:

  1. Sötis-Vilgot!!! Jag har glömt att uppdatera om Mollys både 4- och 5månadersdag, vilken slarvig mamma jag är!!! :D

    SvaraRadera